Jihyun Riyou’s, ontwerpen beginnen steeds vanuit een bijzondere verzamelwoede. “Ik verzamel kennis en verhalen en vertaal die dan naar een object of een ontwerp. Ik krijg inspiratie uit het dagdagelijkse leven van gewone mensen.” Als voorbeeld haalt ze een techniek aan die ze leerde van haar moeder in Korea: zij bewaarde bij de aardappels steeds enkele appels. “Zo leerde ik dat als je een aardappel en appel tezamen bewaart, je de aardappel langer kan bewaren, want de gassen die een appel afscheidt, vertragen de groei van de aardappel.” Die herinnering vertaalde ze in het “Save food from the fridge” project. Voor Toegepast 16 bouwt ze een installatie om vergeten groenten te promoten.
Een reeks op het eerste oog simpel aandoende plankjes en bakjes moeten de energievretende koelkast vervangen en je eten een langer leven geven: door groenten, eieren en fruit elk een eigen knus afgesteld plekje te geven, de een gedijt goed in een zandbakje, de ander krijgt vocht van onderen en aardappels en appels moeten donker, zodat ze minder verpestend ethyleen uitstoten.
http://www.savefoodfromthefridge.com/